LASKE LÄMMITYSKULUJASI

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISESTI

PARANNA ASUINMUKAVUUTTASI

ILMALÄMPÖPUMPUN VALINTA JA TOIMINNALLISUUDET

ILMALÄMPÖPUMPUN VALINTA SINUN YKSILÖLLISIIN TARPEISIISI

Miksi ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpulla voisi olla kodissasi tai kesämökilläsi tehtävää ihan vuoden jokaisena päivänä.

Yleisimmät toiminnot ovat:

  • Lämmitys
  • Jäähdytys
  • Kosteuden poisto
  • Ilman puhdistus ja kierrätys

Toiminnallisuuksien tärkeys sinulle

Ilmalämpöpumpulla on perinteisten lämmittämisen ja jäähdyttämisen lisäksi monia muita toiminnallisuuksia, joista et ehkä ole ollut tietoinen.

  • Laitteen jokin toiminnallisuus saattaa olla juuri sinulle tärkeä ominaisuus valitessasi laitetta. 

Valitsimme ominaisuuksista alla mielestämme ne oleellisimmat, kertoaksemme tarkemmin niiden eduista juuri sinulle valitessasi kohteeseesi sopivaa laitetta.

Tässä et ole yksin, me autamme valinnassa huomioiden tarpeesi!

Säästä lämmityskuluissasi ympäristöystävällisesti

Ilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissasi, mikäli kotisi lämmitys perustuu nykyisellään suoraan tai epäsuoraan sähkölämmitykseen. Lämmityskustannuksiisi voit vaikuttaa myös lämmittäessäsi öljy- tai kaasukattilalla.

Tyypillisesti edellä mainituissa lämmitysmuodoissa ilmalämpöpumpun tuottama vuosisäästö on 20 – 30 % välillä, mutta säästö voi olla suurempikin.

Ilmalämpöpumpulla lämmittäminen on ympäristöystävällistä.

Sähkölämmitys tuottaa lämpöenergiaa ostettua energiaa vastaavan määrän.  Ilmalämpöpumpun kierrättämä kylmäaine puolestaan sitoo lämpöenergiaa uusiutuvasti ulkoilmasta ja luovuttaa sitomansa energian lisäksi sähköverkosta ottamansa energian.

Ulkoilman lämpötilasta riippuen ilmalämpöpumppu 3 – 5 kertaistaa sähköverkosta ottamansa sähköenergian lämpöenergiana. Toisin sanoen lämpöpumppu tuottaa 3 – 5 kertaisesti enemmän lämpöenergiaa kuin esimerkiksi suora sähkölämmitys samalla energian kulutuksella.

Sähköenergian hintasi muodostuu kilpailutettavasta energian hinnasta sekä energian siirron ja sähköveron muodostamasta siirtohinnasta, mitä et valitettavasti voi kilpailuttaa. Sähkön siirron osalta olet siis verkkoyhtiösi hinnoittelun mielivaltaisessa kahleessa, kuten me kaikki suomalaiset.

Sähköenergian osalta olemme uuden äärellä, missä sähkön hinnan on nähty nousevan merkittävästi, kun itänaapuristamme ostettavasta energiasta pyritään määrätietoisesti eroon. 

Energian kallistuminen puolestaan nostaa ilmalämpöpumpulla saavutettavia säästöjä. Lämmityksestä emme voi luopua, mutta sen toteutustapaan voimme vaikuttaa ja tässä ilmalämpöpumppu on tukevana lämmitysmuotona oiva ja edullinen valinta.

Ilmalämpöpumppu on siis muuta lämmitysjärjestelmää tukeva lämmitysmuoto. Itseasiassa kaikki ulkoilmaa hyödyntävät lämpöpumppuratkaisut ovat Suomen ilmastossa muuta lämmitysratkaisua tukevia lämmitysmuotoja, missä kiinteistö tarvitsee muun päälämmitysratkaisun.

Ulkoilmaa hyödyntävät lämpöpumppuratkaisut tuottavat lämpöenergiaa hyvällä hyötysuhteella aina ulkoilman lämpötilaan -15°C saakka. Tätä alemmissa lämpötiloissa joudutaan pääsääntöisesti käyttämään kiinteistön pääasiallista lämmitysratkaisua kuten suoraa sähkölämmitystä tai öljylämmitystä.

Paranna asuinmukavuuttasi

Vietämme valtaosan ajastamme sisätiloissa, missä olosuhteet vaikuttaa eittämättä vireyteemme ja mielialaamme. Sopivassa lämpötilassa unen laatu on parempaa ja heräät taas virkeänä ja energisenä uuteen päivään.

Ilmalämpöpumpulla pidät kodin lämpötilan tasaisena ja haluamassasi lämpötilassa. Sadepäivinä voit halutessasi nostaa lämpötilaa ja poistaa tiloista ylimääräistä kosteutta.

Ilmalämpöpumpun avulla voit reagoida nopeasti olosuhteiden muutoksiin, toisin kuin muilla lämmön jaon ratkaisuilla, kuten lattialämmityksellä.

Tasainen ja oikea lämpötila

Lämmön kokeminen on yksilöllistä. Toiselle viileä ilma on miellyttävä kun taas toinen suosii lämpimämpää olosuhdetta.

Alhainen että liian korkea lämpötila vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Nämä voivat aiheuttaa myös terveysongelmia.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kierrättää tehokkaasti huoneiston sisäilmaa.  Sisäilma saadaan liikkeelle, mikä jo sinällään tasoittaa lämpötila-eroja huoneiden välillä eikä huonetilan yläosiin jähmettynyt lämmin ilma jää paikoilleen vaan se saadaan sieltä tehokkaasti jaettua tasaisesti kaikkialle.

Edistyneimmät sisäyksiköt kykenevät mittaamaan huonepintojen lämpötiloja useista pisteistä ja osaavat suunnata kehittyneen automaationsa ohjaamana ilmavirtausta juuri sinne, missä sitä tarvitaan.

Ilman suodatus ja puhdistus

Huoneistosi ilmanvaihdolla on merkittävä ja tärkeä rooli sisäilman laadun ylläpitämisessä. Huoneiston ilmanvaihtoratkaisu poistaa ilmaa niin kutsutuista likaisista tiloista, kuten keittiöstä, WC:stä, kylpyhuoneesta, vaatehuoneista ja varastoista, yleisesti tiloista, joista ilman ei haluta siirtyvän oleskelualueille.

Ilmanvaihtolaitteesi tuo raitista ulkoilmaa suodatettuna ja lämmitettynä poistettavan likaisen ilman tilalle. Mikäli huoneistosi tuloilma ei ole koneellinen, tuodaan korvaava ilma sisään ilman lämmitystä. Tuotiin raitis ilma sisään tavalla tai toisella on tärkeää huolehtia raitisilmasuodattimien säännöllisestä puhdistamisesta ja vaihtamisesta. 

Ilmalämpöpumppu ei ole ilmanvaihtolaite, toisin sanoen se ei tuo huoneistoon raitista ulkoilmaa.

Ilmalämpöpumppu kuitenkin kierrättää tehokkaasti huoneiston ilmamassaa sisäyksikön läpi puhdistaen sitä samalla. Ilmasta poistuu mm. pölyä, allergeeneja, epäpuhtauksia, siitepölyä ja hajuja.  

Suodatus tapahtuu samalla kun lämmität tai jäähdytät huoneilmaa.

Sisäyksikön ilmasuodattimien puhdistaminen on yksi käyttäjän aika ajoin toteutettavia helppoja ja yksinkertaisia tehtäviä. Suodattimien puhdistusväli on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa tilojen yleissiisteys ja tiloissa asuvat lemmikkieläimet.

Takkatoiminto

Takkatoiminto voidaan aktivoida lämmityskäytössä. 

Normaalisti lämmityskäytössä sisäyksikön puhallinnopeus pienenee tai pysähtyy kokonaan huonelämpötilan saavuttaessa asetusarvonsa.

Asetusarvon saavuttaminen voidaan aikaansaada tiloissa olevan takan avulla. Takan lämmön jakamiseksi voidaan sisäyksikön takkalogiikka aktivoida, jolloin sisäyksikkö kierrättää edelleen huoneilmaa jakaen takan tuottamaa lämpöä tasaisesti koko huoneistoon.

Sisäyksikön puhallinnopeuden säätöä voidaan automatisoida käyttäjän asettaman lämpötilan ja huoneen todellisen lämpötilan eroon perustuen. Näin suuremmilla lämpötila-eroilla sisäyksikön puhallinnopeus on suuri ja laskee automaattisesti lämpötila-eron pienentyessä. 

Ekohehku toimittaa laadukkaat ilmalämpöpumput asennettuina omakoti- sekä pari- ja rivitaloihin.

Yhteystietomme ja toiminta-alue:

Myymme ja asennamme ilmalämpöpumppuja seuraavissa toiminta-alueemme kunnissa:

  • Mäntsälä (Tukikohtamme)
  • Pukkila
  • Askola
  • Myrskylä
  • Pornainen
  • Hyvinkää
  • Kärkölä
  • Orimattila
  • Järvenpää
  • Tuusula

OTA YHTEYTTÄ:

040 140 4400

Asennusaikoja on toistaiseksi hyvin saatavilla!

Laitesaatavuudessa saattaa ajoittain olla niukkuutta, joten toimi nopeasti.

Edustamamme laadukkaat tuotemerkit: